Falco Mirror Gloss

mirror_gloss_logoKako bi pomaknuo granice jasnoće, boje i reflektirajućeg sjaja, Falco je zatražio od svojih inženjera da preispitaju konvencionalnu koncepciju oplemenjivanja melaminom. Analizirajući utjecaj promjene vremena, pritiska i temperature prešanja, Falcovi su inženjeri otkrili da je ključ za usavršavanje ogledalne strukture ploča visokog sjaja u produžavanju vremena prešanja (više od 4 puta nego što je uobičajeno) i postepenom hlađenju ploča (dužem od 15 minuta) rashladnom tekućinom dok su iste još u preši. Nova struktura, nazvana FS70, zahtjevala je investiciju u jednu u potpunosti novu Siempelkamp prešu,
prilagodbu formule proizvodnje sredstva impregnacije i pokretanje jednog u potpunosti novog procesa, što je u konačnici rezultiralo sveobuhvatnom i financijski najvrijednijom Falcovom investiticijom ove dekade, u jedan u potpunosti nov, tehnološki i dizajnerski visokokvalitetan proizvod.

Nova kolekcija sadrži ukupno 20 dekora, otpornih na ogrebotine i oštećenja, podijeljenih u tri skupine koji sadržavaju 14 uni dekora, 4 drvna dekora i 2 tzv. «Fantasy» dekora. Mirror Gloss kolekcija namjenjena je proizvodnji dizajnerski najsuvremenijih kuhinja, kupaonica, uredskog namještaja i namještaja općenito, te maloprodaji koja zadovoljava ukuse dizajnerski najzahtjevnijih kupaca.

Opis proizvoda: Falco Mirror Gloss kolekcija proizvedena je primjenom najsuvremenije tehnologije u proizvodnji ploča visokog sjaja i oplemenjivanjem visoko kvalitetne iverice i medijapana.

Karakteristike:

-visokoreflektirajući sjaj
otpotnost na grebanje
površina otporna na razne utjecaje, habanje, termički i kemijski stabilna
jednostavna za održavanje
ekološki prihvatljiva

Primjena:

dizajniranje namještaja i interijera
izrada namještaja za stanove, kuće, apartmane i javne prostore

INOVACIJA je najbolji način kako tradicionalno orijentiranu tvrtku odvesti u uspješnu poslovnu budućnost. Ono što smo započeli 1939 god. s pilanom u Szombathely-u (Mađarska), uspješno smo izgradili u tvrtku koja je danas jedan od najvećih proizvođača pločastih materijala za izradu namještaja te građevinskih materijala od drveta na području Srednje i Istočne Europe. Skladnim korištenjem novih tehnologija i strasti koju gajimo prema drvu kao materijalu, naš tim stručnjaka svakodnevno «rađa» nove ideje koje su vidljive i integrirane u svaki od naših proizvoda. Rezultat našeg truda i rada govori sam za sebe .Pločasti materijali iz Falco asortimana spadaju među sofisticiranije proizvode u izradi modernog namještaja i dizajna interijera za moderan način života . Život u današnjem svijetu zahtjeva od svakog pojedinca beskompromisno stajalište prema zaštiti okoliša. Sukladno tome naša tvrtka okrenula se « nature friendly « politici proizvodnje i tehnologijama. Naši proizvodi proizvedeni su iz obnovljivih izvora drva, karakteristični po tome što se nakon uporabe svi mogu reciklirati, te kao tvrtka sudjelujemo u obnavljanju prirodnih resursa i pomlađivanju šuma. Kao tvrtka vođeni smo dubokim poštovanjem prema drvu kao materijalu koje nas inspirira kao neiscrpan izvor ideja već 70 – tak godina. Velika nam je čast što naši proizvodi svakodnevno dopiru do ljudi, jer dizajn interijera se možda izgrađuje našim materijalima ali idejama « malog čovjeka».